Outplacement

Dit udbytte ved et outplacement forløb

Vi finder den rette nye stol til dig ved: 

  • at kigge på dine kompetencer og få styr på dit CV
  • at arbejde med indsigt i dine egne stærke og svage sider
  • at kortlægge hvilke jobs og virksomheder du vil passe ind i
  • at træne dig i kommende samtaler
  • at sparre og rådgive dig løbende, indtil du sidder i den nye stol!

Man har ofte brug for at få hjælp til at komme hurtigt og godt videre efter et nødvendigt karriereskifte. Det er tit en opsigelse, der ligger bag behovet for skiftet, og det kan være en hård oplevelse at sidde med selv. 


Står du overfor et jobskifte, du ikke selv har valgt?

Føler du dig vraget og er i tvivl om, hvad du kan bruges til?

Har du brug for en, der tør tage fat i dit CV og sige tingene lige ud?

Jeg har med stor succes hjulpet flere opsagte personer igennem forløbet mellem en opsigelse og starten på et nyt job. Jeg har indsigt i de faser, man kommer igennem og forstår de behov, man sidder med. Rent professionelt har jeg siddet i over 1.000 ansættelsessamtaler og læst mindst 5.000 CV'er, så jeg ved også, hvad det handler om, når man skal søge et nyt job.


Udtalelse fra en outplacement kunde (funktionschef der skiftede fra det private til en kommunal chefstilling)

Jeg kan slet ikke rose Charlotte og hendes indsats nok. Jeg var heldig at få fat i hende allerede under arbejdet med min opsigelse og fritstilling og hendes store indsigt i alle reglerne og lovene gjorde, at jeg følte mig i trygge hænder. Jeg fik lavet en talenttest, som var noget af en øjenåbner for mig. Det gik op for mig, at jeg har uddannet mig indenfor et område, som faktisk ikke passer særlig godt til mine toptalenter - og det forklarede samtidig, hvorfor jeg havde taget nogle specielle opgaver/roller på mig undervejs i min karriere (det har stimuleret de talenter, som ikke var i spil). Min nye indsigt gjorde, at det var MEGET lettere at forstå, hvad der er vigtigt for mig og jeg sparrede derfor meget med Charlotte undervejs i mine samtaler og diverse jobtilbud. Jeg sidder i dag i et helt andet område end jeg nogensinde ville have drømt om - og jeg elsker det! Jeg har fået en indsigt i mig selv og min lederrolle via talenttesten og Ofmans model, som gør at jeg agerer helt anderledes og langt mere konstruktivt i dette job. At jeg så også kan mærke, at både min chef og mine medarbejdere er glade for min indsats, er bare et ekstra plus. Tusind tak!

Hvordan foregår det?

Min tilgang til opgaven er at snakke oplevelsen igennem med dig for at forstå din situation. Herefter at hjælpe dig med at finde ud af, hvad det er, som du er særlig god til (hvor ligger dine talenter/stærke sider?) og benytte dette i dit CV og din ansøgning, som vi sammen får optimeret. Det er vigtigt, at du bliver helt klar på, hvad der er de rette jobs for dig og får det kommunikeret tydeligt i dine ansøgninger, så din nye arbejdsgiver lægger mærke til dig. Når du skal til en samtale, træner vi situationen, så du bliver så tryg ved det som overhovedet muligt.

En opsigelse er en barsk oplevelse og det er meget forskelligt, hvordan man håndterer det. Men der findes en model som beskriver faserne. Den har jeg valgt at tage med her, da det er min erfaring at det hjælper med til at forstå, hvad det er man gennemgår og hvilke følelser, der kommer i spil undervejs - og ikke mindst at man ikke er den eneste, der oplever dette.

Værdien af at kende sine talenter (også kaldet styrker eller kerne kompetencer)

I mit arbejde med personer, som er blevet opsagt fra deres job, har jeg bemærket, at en stor del føler skam og usikkerhed over, om de overhovedet kan noget "som kan bruges på arbejdsmarkedet". Det er en meget almindelig reaktion, men ikke desto mindre en hård proces at komme igennem. Her har jeg oplevet at brugen af Talenttesten er en enestående hjælp. Talenttesten beskriver hvordan dine 34 talenter ligger og hjælper dig med at finde de arbejdsopgaver, som du har særligt talent for. Baggrunden er massiv forskning fra Gallups side, som har resulteret i at man nu kender de 34 talenter, som giver en positiv forskel på arbejdsmarkedet - du kan læse mere om testen på siden /mine-samarbejdspartnere, alternativt så kontakt mig for en introduktion. 

Annette Rohde Hør Annette fortælle om hvilken forskel talenttesten har gjort for hende.

Nysgerrig på talenttesten?

Kunde hos Reersted Empowering Potential, Annette Rohde fik sin talenttest i foråret 2019. Hun brugte i den grad sin viden, om hendes talenter, til noget, idet hun besluttede sig for at sige sit job op, eftersom det havde bevæget sig for langt væk fra hendes toptalenter! (Når det er vigtigt at bruge sine toptalenter, så er det fordi det er her, at vi er mest effektive og laver færrest fejl, men samtidig også her, hvor vi oplever mest mening og trives bedst.)  Efter en periode, hvor hun arbejdede som konsulent og overvejede at blive selvstændig, søgte hun en fast stilling, der indeholder de opgaver, som hun trives bedst med. Det er en kombination af de administrative HR opgaver og kommunikationsopgaver. Hør hende fortælle om hendes rejse og hvad talenterne har betydet for hendes valg.

Outplacementforløb Klik på billedet med den punktvise forklaring (så bliver det større).

Outplacementforløbet hos Reersted Empowering Potential

Min topmodel indenfor Outplacementforløb kan ses til højre. 

Den består af 7 nøje udvalgte faser. Faserne starter med en afdækning af situationen, da det er vigtigt at få talt tingene igennem og så vidt som muligt afslutte det gamle ansættelsesforløb mentalt, så man kan koncentrere sig mod noget nyt. 

Gennem flere velafprøvede modeller arbejder vi med dit mindset og opbygger en unik selvindsigt, som vi bruger til at få lavet en form for kompas til dig, som du bruger til at sikre at det næste job, er det rette job. Når vi rammer det rette job (= der hvor vores toptalenter bruges), er vi mere effektive, laver færre fejl, har mere energi og trives langt bedre, så det bliver en win-win for såvel kommende medarbejder, som for dig selv. 
Lars Sander Matjeka, tidl. CEO Aller Media

"I en jobsøgningsproces er talent-testen et stærkt værktøj til at blive bevidst om egne styrker og udviklingspotentialer, og dermed en god hjælp til at styrke sin profil og kommunikation i processen. Kombineret med Charlottes grundige feedback blev det meget konkret og let omsætteligt, hvilket jeg har draget stor fordel af."